Den følelsen!

Gode minner fra min første 10-mila i Halden drakta, 2012. Da kom jeg og inn først på min etappe.
(Foto: Peter Holgersson/Pic-Agency Sweden)

I år ble vi nr. 8 etter at alle jente på laget gjorde en bra innsats. 1. etappe Jo, 2. etappe Mari, 3. etappe Elena, 4. etappe Kine, 5 etappe Sabine. (Foto: Jens Erik Mjølnerød)

Det er lenge siden jeg har hatt «den følelsen»! Og da snakker jeg om følelsen en får når en løper inn oppløpet på en stor stafett – i tet!

Selv om du er sliten og lengter etter å komme i mål, så går det bare så lett, så lett. Fordi du hører at folk heier på deg og du vet du har gjort en god jobb for laget ditt.

Før start var jeg faktisk litt nervøs for hvordan jeg kom til å takle oppgaven med å løpe 2. etappe for Halden. For jeg visste jo at folk kom til å ha forventninger til at jeg skulle løpe bra. For ikke å snakke om meg selv, jeg forventet av meg selv at jeg skulle gjøre en bra jobb for laget. Men selv om jeg har trent litt i vinter og jeg viste at formen ikke var helt på bunn, så tørr jeg nesten ikke nevnte hvor mange økter jeg har hatt på kart etter NM i høst i fjord høst og fram til 10mila i år. Jeg viste jeg kunne løpe bra, men jeg viste og at jeg fort kunne bli altfor ivrig og at jeg kunne risikere at jeg glemte helt å orientere og bare løp med hodet under armen.

Jo som løp første etappe for laget vårt gjorde en bra jobb. Hun sendte meg ut som nr 5 et par minutter bak første dame sammen med flere gode lag. Et er perfeket utgangspunkt der jeg fikk tid og roen til å gjøre mitt eget løp, samtidig som jeg hadde et press på meg til å fortsette den gode trenden i Halden trøya. Ser utrolig gøy å løpe med forskjellig gaflinger og ha fokus på mitt løp.

Og når jeg nærmet meg arena skjønte jeg at jeg lå i teten sammen med Gøteborg. Jeg hadde full kontroll og følte meg sterk mot slutten, så jeg kjørte på og fikk en liten luke fra nest siste og inn mot mål.

Jeg har faktisk ikke reflektert så mye over hvor stas det egentlig er å komme først inn på oppløpet på sin etappe. Og dermed bli belønnet med begeistra heiarop for sin gode innsats. For tidligere har fokuset mitt hovedsakelig vært på prestasjonen og gjennomførelsen av løpet og ikke fult så mye på opplevelsen der og da og følelsene mine. Så jeg må si at det anbefales, og jeg er utrolig glad for at jeg fikk oppleve det også i år 🙂

Jeg var fornøyd etter årets innsats på 10mila! Stas å bli intervjuet etter målgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *