Mari, hvorfor er du med på dette?

Ja, hvorfor er du egentlig med på NM-stafett i langrenn Mari?
Et meget godt spørsmål. Som jeg slev sliter med å svare på.

I bunn og grunn elsker jeg å trene, konkurrere og mye utfordringer. Så derfor var det rimelig lett å overtale meg til å være med på NM-stafett, selv om det innebærer ski på beina og en konkurranseform jeg vanligvis ikke er med på. Men det å kunne være en del av et lag og gjøre noe jeg syns er fantastisk gøy, det la heller ingen demper på at det var rimelig lett å overtale meg.

Men det er og et viktig poeng at jeg savner det å kunne satse og ha et konkret mål å jobbe mot. Jeg har flere ganger etter at jeg la opp sittet på jobb, og sett at klokka har nærmet seg 16:00 og spurt meg selv: Hva skal jeg gjøre i dag? Skal jeg jobbe noen timer til? Skal jeg dra hjem å trene? Eller skal jeg faktisk dra på kino eller cafe? Hm… Plutselig hadde jeg altfor mange valg.
Jeg er ikke vant til å ha noe valg. For tidligere jeg har hatt et mål, og det har innebæret at jeg aldri har stilt meg akkurat det spørsmålet for jeg har alltid hatt et konkret svar å komme med: Du skal gjøre det som er best for at du skal kunne må målet ditt: Om å bli så god som mulig. Som oftest er derfor svaret trening, ev. hvile om kroppen har fått nok av trening. Men sånn er det ikke leger og det har av og til vært frustrerende. For jeg har ikke lengre en plan eller «retningslinje» å leve etter.

Så når jeg i desember sa ja til å gå NM-stafett nå i helga. Har jeg «endelig» hatt en «retningslinje» å leve etter og en liten plan for hva jeg bør gjøre hver dag i forhold til trening. Jeg har trent relativt bra i forhold til hvilken tid jeg har hatt til disposisjon med full jobbing. Og jeg har trent en til to hardøkter på ski, en styrke-økt på overkroppen, og noen langturer i uka.

Og jeg har faktisk levd med troa på at jeg kom til å gå rimelig bra på NM-stafetten også, for jeg er jo i relativt god form…løpsform ja.
Men jeg innså faktisk i dag, etter å ha sett på TV sendinger fra de andre NM-distansene på Lyngna, at det ikke er sikkert at langrennsformen er blitt så veldig god selv om jeg har trent en del på ski og prøvd å bli litt sterk i overkroppen de siste 6 ukene. Jeg syns nemlig de gikk j..lig fort på ski! Og jeg har såpass selvinnsikt at jeg vet at det nivået der, det har jeg absolutt ingen ting å stille opp med. ?.


Men det skal uansett være bli gøy å være med !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *