Blåmandag

img_2545

 

Livet er ikke alltid en dans på roser. Og de siste ukene må jeg innrømme at jeg har hatt følelsen av at blåmandagen aldri har tatt slutt. Både etter VM og etter at NM-uka var ferdig, må jeg innrømme at jeg hadde en skikkelig kjip mandag, en såkalt blåmandag.

 


Jeg prøvde å gjøre en god jobb også under NM-uka. Peppe meg opp og komme tilbake i skikkelig offensivt orienterings modus. Men klarte det ikke. Det ble nok noen løp hvor jeg følte at kartet og terrenget tok overhånd og kontrollen over meg og min orientering. Jeg fikk ikke noen god kart kontakt, eller flyt i orienteringa og alle løpene ble en kamp fra start til mål.

Mulig jeg må ta hintet snart. At nå er det på tide for meg å slenge inn håndkle?

For når en har satset fult på å nå et bestemt mål, slik som jeg har gjort fram mot årets VM, sett fram mot dette og ikke lykkes, da føler du deg ikke så veldig høy i hatten. Det er ikke noe gøy å mislykkes i det som du anser som din sterkeste egenskap. Da føles det plutselig som om ingen ting annet er å veldig lenger…

Men kanskje en skal være glad for at en får følt på hvordan det er å ha en det skikkelig kjipt? Alle har har opplevd å ha en skikkelig blå mandagen. Og noen ganger  kan en til og med føle at blåmandagen aldri tar slutt, og at tirsdagsmorgen på en måte aldri kommer.

For min del så er det først når jeg opplever  de store nedturene og de store oppturene, at jeg faktisk klarer å zoome ut og sette livet mitt i perspektiv. Først når jeg opplever de store kontrastene innser jeg  hvor utrolig godt jeg har det. For når en lever på en rosa sky, går alt av seg selv, og en glemmer å tenke over alt som er bra. Dette ser en først når ting ikke er tipp topp lenger. Det er så lett å glemme å sette pris på selv livet. Sette pris på friheten en har. Og ikke minst de små tingene en kan glede seg over i hverdagen. Som at det står en rykende varm kopp kaffe å venter på deg ved frokostbordet.

Velkommen til hverdagen, Mari!

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *