Fjelluft, balsam for sjelen…

Her er en litt sneak peak på en av de flotteste treningsdagene mine sammen med Ola og Alexandre i Beaufortine (fjellheimen ved Beaufort).  Video: Ola og Alexandre

Jeg elsker naturen og spesielt bratte majestetiske fjell! Så når jeg skal ha rikelig med mengdetrening, koble av og lade de mentale batteriene er det ikke noe bedre sted å være enn i fjellet. Og jo brattere og flottere desto bedre. Derfor reiste jeg og Ola direkte fra mine uttaksløp i Sverige til Swiss-O-week (SOW), og Engadin.

I Engadin var jeg med på fire flotte oreinteirngsløp i fjellet. Noen gikk rett over tregrensa og noen rett under tregrensa. Det er alltid spesielt å være med på SOW når løpene går i så fantastisk omgivelser som det er rundt St. Moritz. Det ene bratte fjellmassivet overgår det neste. Ingen ting er bedre enn å sitte i sola på en fjelltopp og se utover enda brattere og flottere fjell, daler og breer. Og det nest beste er å sitte og se opp på de massive fjellene og den dramatiske naturen, og drømme seg bort…

 

IMG_1737

Start dag 3, ved Diavolezza, Helt fantastiske omgivelser! Foto: SOW

IMG_1784

Orientering i skogen med steinete bunn var det og… Foto: SOW

IMG_1744

IMG_1750

Det ble og en fin og lang sykkeltur i St. Moritz med Silje og Beat:)

IMG_1782

Vi måtte og selvfølgelig ta en sviptur til Livigno, spise fantastisk pizza, is og shoppe!

Etter fine dager i St. Moritz og Engadin, reiste vi videre til de franske Beaufort fjellene. Vi har noen helt fabelaktige franske venner, som vi lånte Chalet (hytta) til en liten uke. Der storkoste vi oss. Med lange løpeturer og klatresti og litt snø og gåing på bre.

Den første dagen i de franske alpene løp vi fra Alexandre sine foreldres bosted, Granier, til Jerome sitt Chaletet (hytta) til Alexandre sin bror, som ligger ved et lite pass ovenfor Beaufort. En løpetur på 24 km og nesten 2000 høydemeter. En treningsøkt du definitivt kjenner i beina etterpå. Spesielt når du har en fjellgeit fra Frankrike som ikke legger noen som helst demper på farta. Men det var helt fantastiske omgivelser og sol fra blå himmel hele turen. Og når vi kom fram til Chaletet, var lunsjen klar! Samt at både vår bil og all bagasje var og vel framme på Chalet vi skulle bo på de kommende dagene:)

 

IMG_1853

IMG_1852

IMG_1850

IMG_1869

 

IMG_1875

IMG_1904

Vi hadde og en veldig fin «hvile-dag! i en morsom via ferrata rute like ved Chalet vi bodde i. Veldig morsomt med monkey-bridgen:)

IMG_1928
IMG_1932

På vei opp til Aguille de Glacier. Kom ikke oss helt til toppen denne gangen, pga. tåke, pluss at vi var nok litt for mye tids-optimister denne gangen.

Vi storkoste oss på tur i de franske alpene…og kommer garantert igjen:)

2 thoughts on “Fjelluft, balsam for sjelen…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *